Απολαμβανοντας ενα Φρεντο Καπουτσινο!!!
(μονοι μας)
Θα χρειαστείτε
- Καφετιέρα εσπρέσσο
- 1 ή 2 δόσεις αλεσμένο εσπρέσσο
- 100 ml φρέσκο κρύο γάλα
- Ψηλό ποτήρι για καπουτσίνο freddo
- Ζάχαρη (προαιρετικά)
- Κανέλα ή σοκολάτα σε σκόνη
- 7 παγάκια
- Σέϊκερ ή
- Ηλεκτρικό χτυπητήρι του φραπέ και 1 ποτήρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάλτε το ποτήρι ή το σέϊκερ στην κατάψυξη να παγώσει.
Βήμα 2
Βάλτε 100 ml φρέσκο γάλα στο παγωμένο ποτήρι και χτυπήστε το με το ηλεκτρικό χτυπητήρι του φραπέ μέχρι να σχηματιστεί πυκνός αφρός. Ή βάλτε 100 ml γάλα και 2 παγάκια στο σέϊκερ και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί πυκνός αφρός. Αφήστε το για 1 λεπτό ώστε να ξεχωρίσει ο αφρός από το γάλα
Βήμα 3
Ετοιμάστε 1 ή 2 δόσεις espresso ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλετε να έχει ο freddo σας. Για την παρασκευή του εσπρέσο διαβάστε το σχετικό άρθρο
Βήμα 4
Προσθέστε ζάχαρη στο ζεστό εσπρέσσο αν επιθυμείτε και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς
Βήμα 5
Βάλτε 5 παγάκια στο ψηλό ποτήρι του καπουτσίνο. Προσθέστε το ζεστό εσπρέσσο και ανακατέψτε τον αμέσως με ένα κουτάλι μέχρι ο καφές να κρυώσει. Αν χρειαστεί προσθέστε επί πλέον παγάκια
Βήμα 6
Πάρτε με ένα κουτάλι της σούπας το αφρόγαλα που είχατε ετοιμάσει και προσθέστε το στον παγωμένο εσπρέσσο
Βήμα 7
Προσθέστε λίγη κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα και ένα καλαμάκι και απολαύστε τον υπέροχο freddo σας
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου